Îmbogățire cognitivă prin Metoda Feuerstein

Îmbogățirea cognitivă, emoțională și comportamentală

Despre beneficiile metodei Feuerstein

Metoda Feuerstein reprezintă un program educațional care susține dezvoltarea armonioasă a copiilor și adulților. A fost creată de un mare cercetător israelian de origine romană, profesorul Reuven Feuerstein.

Prin această metodă se structurează gândirea copiilor, se antrenează răbdarea și concentrarea în sarcina de lucru, se dezvoltă memoria și autonomia în învățare. Metoda contribuie la îmbunătățirea performantelor școlare, emoționale și sociale.

Copiii învață cum să comunice eficient și cum să relaționeze. Aceștia conștientizează strategiile și posibilitățile la care pot apela în situațiile dificile din viață, devin autonomi, încrezători în propriile forțe, învață să gestioneze conflictele și emoțiile.

Prin acest program educațional, orice persoană, indiferent de vârstă, își va atinge potențialul maxim de dezvoltare și învățare, metoda stimulând neuroplasticitatea și funcționalitatea creierului.

Părinții care își însușesc metoda, vor învăța, la rândul lor, strategii de comunicare și relaționare cu proprii copii, reușind să le dezvolte încrederea în sine și autonomia în învățare.

Specialiștii și adulții interesați de educație și dezvoltare, pot beneficia de FORMARE, devenind, la rândul lor, Mediatori Feuerstein.

Metoda Feuerstein și Îmbogățirea cognitivă

Atelierele se desfășoară în grupuri mici sau individual, cu fișe de lucru.

Activitățile sunt susținute exclusiv de mediatori cu licență de practică, instruiți și pregătiți de traineri autorizați ai Institutului Feuerstein din Israel.

Centrul de dezvoltare personală Otilia Todor din Brașov, singurul Centru Internațional Feuerstein din România, pune la dispoziție toată gama de servicii bazate pe instrumentele Metodei Feuerstein pentru copii și adulți. Mai exact, este vorba de ateliere pentru lucrul cu copii și adolescenții prin metoda Feuerstein, iar pogramul atelierelor poate fi accesat aici.

În Romania, există mediatori Feuerstein în majoritatea orașelor, iar aceștia sunt pregătiți să vă susțină. Vă invităm să accesați contactele specialiștilor din județul în care locuiți, accesând acest link.

Articole asemănătoare