Vrei să devii mediator?

După cursuri de maximum 1 săptămână, primești instrumentele și formarea necesară pentru a aplica metoda Feuerstein.

Ce rol are mediatorul Feuerstein?

Mediatorul Feuerstein este cel care ghidează și mediază procesul de învățare conform metodei Feuerstein. Prin intermediul instrumentelor Feuerstein, mediatorul observă orice blocaj apare pe parcurs și intervine cu întrebări îndrumătoare care îl ajută pe copil sau adult să își dezvolte capacitățile de învățare și adaptare la mediul înconjurător.

Mediator feeuerstein la atelierele pentru copii

Cine poate deveni mediator Feuerstein?

Cursul de formare în metoda Feuerstein se adresează tuturor celor intersați. Este important să își însușească metoda psihologii, psihoterapeuții sau profesorii care doresc să își completeze formarea profesională. Totodată, cursul poate fi de folos părinților care doresc să își ajute copiii, studenților sau persoanelor care se gândesc la o reconfigurare profesională și începerea unei noi afaceri. Pentru acordarea unei licențe internaționale trebuie îndeplinite mai multe condiții.

Ce primesc cursanții în metoda Feuerstein?

Odată ce finalizezi cursul de formare și obții certificarea internațională de Mediator Feurstein poți începe imediat să lucrezi cu copiii. Formarea, instrumentele și susținerea comunității Feuerstein te vor ajută să mediezi cu succes procesele de învățare și dezvoltare psihoemoțională ale participanților.

Parcursul unui mediator Feuerstein:

1. Alegi un curs de formare

Poți începe cu unul dintre cursurile Basic I sau Standard I, în funcție de grupele de vârstă cu care îți dorești să lucrezi. După finalizarea primului modul, poți continua cu celelalte module până la obținerea certificării sau poți să începi alt curs cu nivel I.

2. Devii mediator Feuerstein

Obții imediat licența de Mediator Feuerstein valabilă 4 ani și intri în comunitatea mediatorilor Feuerstein. Beneficiezi de sprijinul și îndrumarea celorlalți formatori, de materiale ajutătoare și sfaturi ce te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate alături de cei ce apelează la serviciile tale.

3. Începi activitatea

După acreditare, poți începe imediat să practici activitatea de mediator Feuerstein.

4. Acreditare permanentă

Urmezi pașii pentru acreditarea permanentă. Click aici pentru a vedea condițiile de acreditare.

+ Primești suport în activitatea ta oricând

Poți solicita consultații individuale pentru situații concrete; participi la work-shop-uri organizate de Asociația Feuerstein menite să îți susțină activitatea de Mediator.

Alege cursul de formare potrivit:

FIE Basic I

Instrumente: Compară absurdul (A) | De la element la mulțime | Identificarea emoțiilor | Orientarea spațială |
Organizarea punctelor

Durată: 7 zile – 45 ore de curs

Metodă de livrare: Zoom Meeting

Beneficiari:

  • copii cu vârstele cuprinse între 5-7 ani
  • persoane cu dificultăți de învățare

FIE Standard I

Instrumente: Comparații | Orientare spațială |
Organizarea punctelor |
Percepția analitică

Durată: 7 zile – 45 ore de curs

Metodă de livrare: Zoom Meeting

Beneficiari:

  • copii cu vârstele cuprinse între 9-11 ani
  • adulți

Întrebări frecvente

Găsești mai jos cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate și răspunsurile pentru acestea.

Cursurile de formare ca mediator Feuerstein se adresează tuturor persoanelor adulte în scop terapeutic, pentru specialiști, și ca activitate suport și antrenament mental pentru adulții preocupați de educație și dezvoltare umană.

În mod special Programul de Îmbogățire Instrumentală – FIE  – se adresează specialiștilor din sfera psihologiei, pedagogiei, psihopedagogiei speciale, medicinei și asistenței sociale, studenților și masteranzilor aflați în anii terminali, de la facultățile din domeniile amintite. Aceștia vor folosi instrumentele ca instrumente de intervenție și terapie în cabinetele și centrele lor.

De asemenea, pot deveni mediatori părinții și adulții pentru antrenament cognitiv, menținerea flexibilității în gândire, antrenament mental, optimizarea comunicării și relaționării.

Pot deveni mediatori persoanele preocupate de educație și dezvoltare, care au o altă pregătire de bază decât cele menționate anterior. Aceștia pot folosi FIE în activitățile lor drept activitate suport de pentru învățare, divertisment, relaxare.

Programul de Îmbogățire Feuerstein – FIE – reprezintă metoda Feuerstein și include două părți: FIE Basic și FIE Standard.

Cursul de formare în Metoda Feuerstein  – FIE Basic  – care include 10 caiete cu exerciții și 2 module de formare:

FIE Basic I și FIE Basic II: se adreseaza copiilor mici (5 – 9 ani)

Cursul de formare în Metoda Feuerstein  – FIE Standard –  care are 3 module: FIE Standard I, FIE Standard II și FIE Standard III. Acestea se adresează copiilor și adulților (9 – 100 de ani).

NU poți începe aleatoriu formarea. De ce? Pentru că și intervenția este structurată, iar ordinea utilizării caietelor în terapie corespunde cu ordinea formării. Formarea ta ca mediator va începe întotdeauna cu modulul I. Poți opta pentru cursul FIE BASIC sau FIE STANDARD în funcție de interesul tău, însă vei începe cu modulul 1.

FIE BASIC – NU constituie baza formării ca mediator, ci baza formării funcțiilor cognitive și învățării noțiunilor și conceptelor. Programul Fie Basic are ca obiectiv formarea prerechizitelor pentru școlaritate și se adresează copiilor cu vârsta mentală de 5 ani, iar complexitatea exercițiilor crește până spre vârsta de 9 ani.

Dacă ești specialist și publicul tău țintă sunt persoanele cu vârsta de peste 9 ani sau adulții, atunci vei începe formarea ta cu FIE STANDARD 1.

Pentru a deveni un mediator Feuerstein de succes, indiferent de pregătirea de bază de la care pornești, recomandarea este să începi cu FIE STANDARD 1.

Dacă ești specialist cu experiență de peste 2 ani și publicul tău țină este format din copii cu vârsta între 5 – 9 ani sau copii cu CES, atunci poți începe formarea cu modulul FIE BASIC 1.

Da, poti începe în paralel formarea, dar fiecare curs de începe cu modulul I. Imediat după absolvirea unui modul, poți utiliza instrumentele în practica ta. Acesta este un avantaj în sensul că poți lucra cu o categorie largă de populație. După absolvirea modulelor 1, poți continua cu oricare din modulele 2 sau te poți opri aici

Nu este necesar să parcurgi toate modulele pentru a te numi mediator Feuerstein. După absolvirea fiecărui modul, vei primi un certificat, care îți oferă dreptul de a folosi instrumentele pentru o perioada de 4 ani. Te asigur că parcurgerea în timp a întregii Metode este un avantaj pentru tine, ca specialist.

Vreau să devin mediator Feuerstein

Devino mediator și ajută-i pe cei din jurul tău să își dezvolte abilitățile de învățare și de adaptare psihoemoțională.