Despre
Asociația Feuerstein România

Cine este Asociația Feuerstein România?

Suntem o comunitate de specialiști din domenii precum: medicină, știinte ale educației, neuropsihologie, psihologia dezvoltării, psihologie clinică, psihopedagogie specială, învățământ primar și preșcolar.

În spatele celor peste 15 ani de educație și excelență în metoda Feuerstein este profesor univ. doctor în psihologie Otilia Todor, cea care a adus metoda profesorului Feuerstein către specialiștii și publicul larg din România. După ce a absolvit în anul 2006 Cursul de Formare în metoda Feuerstein la Sibiu, în calitate de profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Otilia Todor a conștientizat că aceste instrumente pot constitui o resursă valoroasă pentru psihologi, profesori, logopezi și s-a implicat cu tenacitate și pasiune pentru dezvoltarea, recunoașterea și utilizarea eficientă a acestei metode în România. Astfel, în 2008, a înființat la Brașov Asociatia Feurstein „Deschide-ți mintea”, iar inițiativa a fost susținută de însuși profesorul Reueven Feurstein, care și-a dorit traducerea instrumentelor folosite în limba română, pentru a beneficia de ele toți copiii care au nevoie să își dezvolte abilitățile de învățare.

Suntem o comunitate puternică. În prezent, în România suntem peste 700 de mediatori Feuerstein, care folosim instrumentele Metodei Feuerstein, cu rezultate remarcabile, atât în rândul copiilor și a adulților tipici, cât și în rândul persoanelor cu deficiențe.

fise si instrumente de lucru cu metododa Feuerstein

Viziune și Valori


Viziune

Dorim să contribuim la educarea și dezvoltarea copiilor și adulților din România, prin formarea specialiștilor care să utilizeze Metoda Feuerstein în practica lor, oferind suport psihologic, clinic și educațional tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.

Valori

Valorile care ne ghidează sunt: empatia, dorința de dărui din ceea ce știm și suntem, dezvoltând și echilibrând psiho-emoțional generațiile vechi sau noi.

Echipa din spatele Asociației Feuerstein


Construim împreună!

Otilia Todor - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Otilia Todor

psiholog clinician specialist – Brașov. Detalii aici.

otilia@feuerstein.ro
0766434866

Crina Cihodaru - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Crina Cihodaru

psiholog clinician – Iași

cihodaru.crina@yahoo.com 0745209613 

Luminita Muresan - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Luminița Mureșan

psiholog clinician – Cluj-Napoca

muresangabrielaluminita@gmail.com
0743522456

Ioana Todor - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Ioana Todor

psiholog clinician – Brașov. Detalii aici.

ioatodor@gmail.com
0786 060 650

Misiune și proiecte pentru viitor

„M-am simțit astăzi onorată, am simțit că cei 15 ani care nu au fost ușori, au meritat întreg efortul. Proiectele Asociației noastre sunt interesante; iar primul proiect important va fi la începutul anului 2024, când vom completa portofoliul mediatorilor din Romania cu Metoda de Evaluare Dinamică a Potențialului de Învățarea Basic, având-o în România pe profesoara Lea Iosef, Directoarea Departamentului de Evaluare din partea Institutului Feuerstein din Israel.” a declarat Otilia Todor, Președintele Asociației Feuerstein România, cu ocazia Conferinței Naționale „15 ani de educație și evoluție cu Metoda Feuerstein în România”, din data de 26 noiembrie 2023.

Pe lângă acest proiect de viitor, Asociația Feuerstein își asumă în continuare misiunea de a crește potențialul uman în cât mai multe domenii, prin creșterea forței comunității mediatorilor Feuerstein în România, prin promovarea Metodei Feuerstein ca materie opțională în școli, prin aplicarea metodei în mediul de afaceri, prin acreditarea unor programe de formare continuă de către Colegiul Psihologilor din România, pentru psihologi. 

Mulțumim pentru sprijin!


Mulțumim companiei Temad pentru susținerea constantă a activității Asociației Feuerstein.

Logo Temad partener Asociatia Feuerstein Romania