TESTIMONIALE
Formare Feuerstein

Descoperă povești reale de viață despre impactul Metodei Feuerstein

Fiecare testimonial de pe această pagină reflectă impactul profund pe care Metoda Feuerstein și procesul de învățare l-au avut asupra participanților – fie că sunt părinți, specialiști în educație, psihologi sau terapeuți. Aceste povești autentice vorbesc despre claritate, progres, perseverență și despre transformările reale pe care oamenii le-au experimentat, atât personal, cât și profesional. Indiferent dacă ești la început de drum sau cauți soluții concrete pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și a persoanelor cu nevoi speciale, aceste mărturii îți pot oferi inspirația și încrederea de care ai nevoie. Te invităm să descoperi cum Metoda Feuerstein a făcut diferența în viețile celor care au ales să o aprofundeze!

Testimoniale modul de curs FIE Basic I

M-am înscris la acest curs cu gândul la fiica mea și pentru a putea aduce un plus de valoare fiecărui copil cu care interacționez. Dar am observat, pe parcursul cursului, că mi-a adus și mie claritate, structură, organizare… Am experimentat pe propria piele și o diminuare a impulsivității. La finalul cursului, când mi-am dat seama că am învățat să-mi iau acel timp de gândire înainte de a acționa. Cu ajutorul metodei, pot afirma că mi-am cunoscut mai în profunzime fiica ❤️!
Sunt terapeut ABA și educator pentru tinerii instituționalizați! Mulțumesc cu recunoștință!
R.C. – terapeut ABA
Am ales să particip la acest curs dintr-o dublă perspectivă – ca psiholog în formare și ca părinte. În munca mea cu copiii care se confruntă cu întârzieri în dezvoltare, am înțeles cât de important este să am la îndemână instrumente eficiente, care să aducă o schimbare reală în viața lor. Dar, dincolo de experiența profesională, motivația mea profundă vine din rolul de părinte – propriul meu copil lucrează de 6 luni cu această metodă, iar progresul său este vizibil și îmbucurător. Acest curs nu este doar o investiție financiară, ci o investiție în viitor, în speranță și în puterea de a transforma vieți. Pentru mine, fiecare tehnică învățată înseamnă o șansă în plus pentru copiii cu care lucrez și pentru copilul meu.
Mulțumesc!
C.I. – psiholog în formare și părinte
Am venit la acest curs ca părinte al unui copil cu CES. De profesie sunt inginer, dar am absolvit și Facultatea de Pedagogie (intenția inițială a fost Psihopedagogia, însă…) tocmai pentru a înțelege mai bine Metoda Feuerstein, despre care știam de mai mult timp și pe care încercam să o aplic.
Mi-a rămas în minte titlul unei cărți scrise de Feuerstein: „You love me, don’t accept me as I am” („Mă iubești, nu mă accepta așa cum sunt”). Aceasta este, în esență, și situația mea. S., fiul meu, a suferit două intervenții chirurgicale pentru o tumoare cerebrală temporo-frontală stângă, la vârsta de 2 și, respectiv, 3 ani. Din vârsta la care s-a produs și din localizarea tumorii, vă puteți imagina consecințele. Am fost și sunt profund recunoscătoare că este în viață, dar, mai presus de toate, el însuși și-a dorit mereu mai mult. Încă de mic a fost foarte perseverent, iar noi continuăm să luptăm împreună.

Astăzi, S. are 20 de ani și este student în anul al doilea la Facultatea de Istorie. Se confruntă în continuare cu dificultăți cognitive și, dacă în copilărie găseam mai ușor terapii și specialiști, acum acest lucru este mult mai dificil. Sunt convinsă că, folosind Metoda Feuerstein, vom reuși să obținem progresele pe care și el și le dorește.

În urma acestui curs, am înțeles mult mai bine cum se poate aplica această metodă și continui să cred că este o resursă extraordinar de valoroasă. Singurele limite sunt cele impuse de cel care o utilizează. Tocmai de aceea, în cazul nostru, vom avea nevoie și de sprijin specializat, însă acum am mai mult curaj și claritate în direcția pe care o urmăm.

Mi-ar fi fost de mare ajutor ca această metodă să fi fost aplicată măcar de profesorii de sprijin pe care copilul meu i-a avut de-a lungul anilor. De fiecare dată când am avut ocazia, le-am vorbit despre ea, am oferit cărți, însă îmi dau seama că este dificil de aplicat fără un cadru organizat. Integrarea copiilor cu CES în învățământul de masă este o provocare complexă, însă instrumentele practice oferite de Metoda Feuerstein ar putea fi de mare ajutor. După acest curs, îmi doresc să urmez și celelalte module, atât pentru a-l sprijini mai bine pe fiul meu, cât și pentru a găsi o modalitate prin care această metodă să fie utilizată de profesorii de sprijin și de cât mai mulți profesori la clasă.
E.B. – pedagog și părinte

Testimoniale modul de curs FIE Standard I

Doresc să folosesc aceste instrumente în cabinetul meu de psihologie, fiind psiholog educațional. Consider că sunt extrem de valoroase și mă vor ajuta semnificativ în activitățile desfășurate cu copiii.
Fiind la început de carieră în acest domeniu, sunt convinsă că, prin intermediul Metodei Feuerstein, voi putea conduce ședințele într-un mod profesionist și, totodată, voi avea certitudinea că intervențiile mele vor avea un impact real și benefic asupra dezvoltării copiilor.
A.V. – psiholog educațional
Fiind copii la un moment dat, am învățat totul prin imitație. Am avut timp să colorăm, să citim sau să ne jucăm cu prietenii. Crescând, ne-am creat propriul drum, fără să ne gândim de unde, de la cine sau cum am învățat, cum am reușit sau de ce nu am reușit. Unii dintre noi au descoperit că există o strategie de lucru, în timp ce alții nu au aflat niciodată acest lucru.
Devenind părinți într-o lume a telefoanelor și a aplicațiilor sociale, unde activitățile filmate nu durează mai mult de două minute, unii dintre noi simțim, poate, că ne pierdem copiii. Se pierde astfel logica, empatia, relația sănătoasă cu cei apropiați și apar graba pentru obținerea unor rezultate rapide, așteptările nerealiste (de cele mai multe ori), lipsa disciplinei și conflictele de orice fel.
Consider că Metoda Feuerstein acționează în așa fel încât aceste situații să fie reduse semnificativ. Îmi place să spun că „așează sertarele la orice vârstă” și că ne readuce cu picioarele pe pământ, mai ales în relația cu copiii, elevii, pacienții etc.
Ca părinte a doi copii, unul tipic și unul atipic, dar și ca psiholog clinician, expert psiholog și supervizor, recomand această metodă tuturor cadrelor didactice care nu se pretind a fi academicieni în fața unor copii la început de drum. O recomand tuturor părinților care își doresc să petreacă timp de calitate alături de copiii lor, dincolo de obișnuita întrebare „Ce ai mai făcut la școală?”. De asemenea, o recomand colegilor mei care își doresc să-și îmbogățească permanent metoda de lucru în cabinet.
R.C. – psiholog clinician, expert psiholog, supervizor și părinte
Lucrez de 11 ani cu copiii din medii defavorizate și, acum, am descoperit această metodă care mi se potrivește mănușă și căreia îi văd cu adevărat utilitatea.
Metoda Feuerstein m-a cucerit pur și simplu!
Instrumentele pe care le folosește această metodă ajută atât părintele, respectiv specialistul, cât și copilul să prindă încredere în proces și în obținerea rezultatelor dorite. Copilul ajunge să se simtă încrezător, competent, capabil, curajos în a lua decizii și în a și le asuma.
Pentru mine, în mod special, este un instrument pe care îl voi folosi atât în relația cu copilul meu, cât și în a-i ajuta pe copiii din medii defavorizate să reușească în viață.
M.T. – Asistent social și consilier dezvoltare personală
Cursul la care am participat mi-a depășit așteptările. Mă simt mai bine pregătită, atât profesional, cât și personal, și spun acest lucru după o activitate de peste 40 de ani în învățământul primar și numeroase alte cursuri urmate!
Sunt încântată că voi putea să îmi ajut nepoții și mulți alți copii să obțină claritate în gândire, să dobândească răbdare, consecvență și să construiască și să gestioneze corect strategii pentru rezolvarea problemelor din viață!
M.S. – prof. înv.
Acest curs m-a ajutat să pun cap la cap informațiile pe care le aveam din diferite cursuri la care am participat! Însă, acest curs a făcut ca lucrurile să fie mai clare, mai bine organizate și mult mai bine structurate.
Când doamna Todor a început să explice fiecare modul, am înțeles cât de clară și cu aplicabilitate generală este această metodă de lucru, comparativ cu metoda ABA, în care lucrurile sunt privite mai strict și dintr-o anumită perspectivă, impunând respectarea unor pași prin care copilul efectiv imită pentru a învăța.
Aceste două metode sunt complementare, metoda Feuerstein continuând procesul de generalizare, abstractizare și dezvoltare a flexibilității gândirii.
Metoda Feuerstein aduce claritate atât pentru copil, cât și pentru mediator. Copilul se poate folosi de informațiile pe care le-a dobândit până acum și le poate aplica într-un mediu generalizat.
Prin această metodă, copilul ajunge să se simtă competent, având mult mai multă încredere în sine. Iar pentru mine, ca părinte, este de mare ajutor, deoarece îmi doresc ca el să fie independent și să poată lua decizii de unul singur!
A.B. – Terapeut ABA, pedagog recuperare
Ca mamă a șase copii, am avut o bucurie deosebită să găsesc în aceste instrumente posibilitatea de a fi alături de ei, cu fiecare în parte, de a le putea împărtăși ceva cu adevărat folositor și de a petrece timp de calitate împreună.
În urma parcurgerii acestui curs Standard I, mă simt mai puternică, mai stăpână pe mine și, dacă uit ceva, am siguranța că voi găsi informațiile necesare în ghiduri sau că voi putea apela la această echipă minunată, condusă de doamna psiholog Otilia Todor, ori de câte ori am nevoie.
Simt că fac parte dintr-o comunitate puternică, care îmi împărtășește bucuria și pasiunea de a contribui la creșterea unei generații de copii puternici emoțional, copii care nu se tem să depună eforturi pentru a-și atinge țelurile.
P.N.
Am ales acest curs, intuind oarecum valoarea acestei metode. Am aflat despre ea ca fiind „acel instrument care îi învață pe copii să învețe” și care dezvoltă gândirea. Am descoperit că este o alternativă la simplul proces de „a memora – a reproduce informații”. Aceste idei mi-au stârnit curiozitatea, așa că am ales cu încredere și total deschisă să descopăr ce înseamnă cu adevărat Metoda Feuerstein. Inclusiv prețul modulului l-am considerat corect și potrivit, iar faptul că, prin contribuția mea, sunt o mică parte din susținerea acestor principii – care sunt ca niște raze noi de lumină în creșterea și evoluția noastră, dar și a copiilor – mă bucură enorm. Prin intermediul medierii, un rol de onoare pe care îl vom juca de acum înainte în viața celor cu care lucrăm, vom aduce o schimbare reală.
Drum frumos tuturor! Și mulțumesc din suflet pentru oportunitatea de a fi parte activă și prezentă alături de voi toți!
D.A. – Consilier psihopedagog
Cursul reprezintă o resursă inepuizabilă de instrumente, cu ajutorul cărora putem personaliza intervențiile în funcție de nevoile fiecărei persoane.
Metoda ajută la îmbunătățirea abilităților cognitive, dar promovează și încrederea în sine, autonomia și gândirea critică. Accentul pus pe învățarea mediată îi ajută pe participanți să descopere legături și soluții creative, ceea ce este esențial în dezvoltarea pe termen lung.
Nu este doar o tehnică educațională, ci și un instrument transformațional pentru viață.
Recomand cu căldură această abordare oricui dorește să sprijine progresul intelectual și emoțional al celor din jur. Am învățat să privesc procesul de învățare dintr-o perspectivă complet nouă. Mă simt încrezătoare în capacitatea mea de a face față provocărilor și de a-i ajuta și pe alții să își atingă potențialul maxim.
Am înțeles cât de important este să mediem gândirea, nu doar să oferim răspunsuri sau soluții.
N.N.

Testimonial părinte copil #gifted #supradotat

Cunosc această metodă (și cred foarte mult în ea), de când copilul meu cel mare, la vârsta de 8-9 ani, a început să se schimbe brusc și să refuze să învețe, lucru pe care până atunci îl făcuse fără nicio problemă și cu o capacitate de a reține foarte rapid și foarte ușor informații. În felul acesta, am ajuns cu el la psiholog, unde a fost testat și ni s-a spus că e un copil special, cu abilități înalte, cu un IQ cu mult peste medie.
Prin toate căutările pe internet despre astfel de copii și specificul lor, am dat și peste metoda Feuerstein, pe care copilul a și experimentat-o ulterior, chiar în cabinetul unde a fost testat prima dată, până într-un moment când a refuzat și această metodă. Atunci, noi, ca părinți, am decis să o oprim, neștiind, de fapt, cum să gestionăm problemele copilului, și deci am greșit, cel mai probabil, că nu am continuat sau nu am reluat-o cât mai curând!

Acum, după aproape 5 ani, am înțeles mai bine că, de fapt, această metodă i-a adus mult calm și liniște, dar și mai multă răbdare, copilului, în perioada când a lucrat (el având, în mod specific, o energie foarte mare, fiind confundat chiar cu un copil cu ADHD, inclusiv de unii psihologi, care s-au convins apoi că nu este așa, ci era vorba doar de un specific al acestor tipologii de copii, pentru care este necesar un consum mare de energie fizică). Însă, prin metoda Feuerstein, se obținea multă liniște pentru copilul nostru, mai mult decât două ore de înot sau atletism, pe care le practica pe ambele, la acea vreme, de câte două ori pe săptămână fiecare!

Așadar, astăzi am revenit la această metodă și am vrut să o cunosc eu personal, ca părinte, îndeaproape, pentru a-i putea ajuta pe copiii mei (astăzi, trei la număr – de 5, 8 și 12 ani, și toți copii cu abilități înalte) să reușească să-și gestioneze mai bine emoțiile și comportamentele, care sunt foarte deficitare, în general, în cazul copiilor gifted. De asemenea, vreau să îi ajut să capete structura mentală și cognitivă necesară pentru a învăța și a se descurca în diferitele probleme ale vieții lor, învățând anumite tipuri de strategii care sunt foarte frumos expuse prin intermediul metodei Feuerstein și prin care copiii sau adulții pot fi educați!

Cu toată dragostea, consider că această metodă ar trebui introdusă obligatoriu în toate instituțiile școlare, de stat sau particulare, sau măcar sub forma unui opțional, fiindcă este o metodă de educare excepțională, atât pentru copiii tipici (începând de la nivelul de grădiniță…), cât și pentru copiii atipici!

Personal, îmi doresc ca, în mod deosebit, această metodă să ajute cât mai mulți copii gifted din România și părinții lor. Dacă se dorește ca, în viitor, România să aibă copii echilibrați, dar și performanți, care să aducă un plus țării noastre, trebuie să știm cum să îi ajutăm și să-i creștem pentru România, nu neapărat pentru alte țări. În același timp, trebuie să ne menținem și să creștem performanțele cognitive ale tuturor copiilor tipici din România, printr-o educație de calitate, specifică erei digitale în care trăiesc astăzi!
Acestea sunt considerentele, speranțele, dar și aspirațiile pentru care eu am ales să studiez și să cunosc metoda Feuerstein, în calitate de mamă a trei copii atipici, gifted, având formare ca profesor de fizică și matematică, cu experiență de predare în mediul gimnazial și liceal. În prezent, sunt dedicată doar creșterii copiilor, însă, pentru viitor, aș putea considera pregătirea în metoda Feuerstein ca o posibilitate de reconversie profesională sau poate ca o îmbogățire și o pregătire suplimentară profesională, atașată pregătirii mele de bază sau în continuarea ei!
M.C.

Vezi pe profilul nostru Google sau pe pagina de Facebook cele mai recente testimonialelor primite.

Am ales pe această pagină doar o parte dintre testimoniale, pe care le-am publicat și aici pe site, pentru a fi mai ușor de urmărit.

Găsește un mediator Feuerstein

Dacă ești părinte sau cunoști un copil care ar putea beneficia de Metoda Feuerstein, apelează la un mediator.

Vreau să devin mediator Feuerstein

Devino mediator și ajută-i pe cei din jurul tău să își dezvolte abilitățile de învățare și de adaptare psihoemoțională.