contact

ASOCIAȚIA FEUERSTEIN
DESCHIDE-ȚI MINTEA

Asociația Feuerstein România – „Deschide-ți mintea!’’ a fost înființată în anul 2008, de către conf. univ. dr. Otilia Todor, în onoarea profesorului Feuersein, de la care aceasta a învățat metoda. Acesta este momentul în care metoda s-a întors acasă, când instrumentele metodei au putut fi traduse în limba română pentru a fi folosite, astfel încât copiii și adulții din România să își poată dezvolta abilitățile de învățare. Găsești mai multe informații despre noi aici.

Cursurile de formare se desfășoară prin Centrul de dezvoltare personală Otilia Todor SRL, acreditat ca Centru Internațional Feuerstein în România din anul 2019. Centrul se identifică prin datele: cod fiscal nr. RO39108521, nr. Registrul Comerţului J08/710/2018, cont RO68BTRLRONCRT0CQ5266201, Banca Transilvania.

Telefon
0766 434 866
E-mail
info@feuerstein.ro
Adresă
Str. Nicolae Bălcescu nr. 56, etaj 1, Brașov, Jud. Brașov

(acces prin curtea corpului K al Universității Transilvania Brașov)

Întrebări frecvente

Ne-am străduit să prezentăm pe acest site cele mai importante informații despre Metoda Feuerstein și despre noi. Găsești mai jos cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate și răspunsurile pentru acestea.

Metoda Feuerstein este un program de terapie creat de profesorul Feuerstein pentru antrenarea și dezvoltarea inteligenței umane sub toate aspectele ei: inteligența academică (cognitivă), socială, emoțională. Metoda conține caiete cu exerciții, concepute și organizate după gradul de dificultate, vârstă, obiective clare și ghid de aplicare.

Reuven Feuerstein a fost un specialist în psihologie și pedagogie, născut în Romania și stabilit în Israel. A fost psiholog, profesor universitar, cercetător și membru în colective de cercetare ale multor universități de prestigiu din întreaga lume. Reuven Feuerstein a fost premiat de-a lungul vieții pentru acest program, printre cele mai valoroase premii fiind: Erou al statului Israel, Titlul de doctor Honoris Cauza al Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și Nominalizare la Premiul Nobel în 2010.

Metoda Feuerstein a apărut în urmă cu șapte zeci de ani, după cel de-al doilea război modial, când omenirea trecea printr-o criză mondială. Profesorul Feuerstein care credea în neuroplasticitatea creierului și în flexibilitatea gândirii, a conceput o serie de exerciții care antrenau mintea și inima în scopul dezvoltării potențialului de gândire al fiecărei persoane. A fost preocupat de salvarea și reabilitarea copiilor supraviețuitori ai războiului și de familiile lor. Este fondatorului Institutului Feuerstein din Israel, care are centre în peste 40 de state a lumii și în Romania.

Cursurile de formare ca mediator Feuerstein se adresează tuturor persoanelor adulte în scop terapeutic, pentru specialiști, și ca activitate suport și antrenament mental pentru adulții preocupați de educație și dezvoltare umană.

În mod special Programul de Îmbogățire Instrumentală – FIE  – se adresează specialiștilor din sfera psihologiei, pedagogiei, psihopedagogiei speciale, medicinei și asistenței sociale, studenților și masteranzilor aflați în anii terminali, de la facultățile din domeniile amintite. Aceștia vor folosi instrumentele ca instrumente de intervenție și terapie în cabinetele și centrele lor.

De asemenea, pot deveni mediatori părinții și adulții pentru antrenament cognitiv, menținerea flexibilității în gândire, antrenament mental, optimizarea comunicării și relaționării.

Pot deveni mediatori persoanele preocupate de educație și dezvoltare, care au o altă pregătire de bază decât cele menționate anterior. Aceștia pot folosi FIE în activitățile lor drept activitate suport de pentru învățare, divertisment, relaxare.

Programul de Îmbogățire Feuerstein – FIE – reprezintă metoda Feuerstein și include două părți: FIE Basic și FIE Standard.

Cursul de formare în Metoda Feuerstein  – FIE Basic  – care include 10 caiete cu exerciții și 2 module de formare:

FIE Basic I și FIE Basic II: se adreseaza copiilor mici (5 – 9 ani)

Cursul de formare în Metoda Feuerstein  – FIE Standard –  care are 3 module: FIE Standard I, FIE Standard II și FIE Standard III. Acestea se adresează copiilor și adulților (9 – 100 de ani).

FIE BASIC – NU constituie baza formării ca mediator, ci baza formării funcțiilor cognitive și învățării noțiunilor și conceptelor. Programul Fie Basic are ca obiectiv formarea prerechizitelor pentru școlaritate și se adresează copiilor cu vârsta mentală de 5 ani, iar complexitatea exercițiilor crește până spre vârsta de 9 ani.

Dacă ești specialist și publicul tău țintă sunt persoanele cu vârsta de peste 9 ani sau adulții, atunci vei începe formarea ta cu FIE STANDARD 1.

Pentru a deveni un mediator Feuerstein de succes, indiferent de pregătirea de bază de la care pornești, recomandarea este să începi cu FIE STANDARD 1.

Dacă ești specialist cu experiență de peste 2 ani și publicul tău țină este format din copii cu vârsta între 5 – 9 ani sau copii cu CES, atunci poți începe formarea cu modulul FIE BASIC 1.

NU poți începe aleatoriu formarea. De ce? Pentru că și intervenția este structurată, iar ordinea utilizării caietelor în terapie corespunde cu ordinea formării. Formarea ta ca mediator va începe întotdeauna cu modulul I. Poți opta pentru cursul FIE BASIC sau FIE STANDARD în funcție de interesul tău, însă vei începe cu modulul 1.

Da, poti începe în paralel formarea, dar fiecare curs de începe cu modulul I. Imediat după absolvirea unui modul, poți utiliza instrumentele în practica ta. Acesta este un avantaj în sensul că poți lucra cu o categorie largă de populație. După absolvirea modulelor 1, poți continua cu oricare din modulele 2 sau te poți opri aici

Nu este necesar să parcurgi toate modulele pentru a te numi mediator Feuerstein. După absolvirea fiecărui modul, vei primi un certificat, care îți oferă dreptul de a folosi instrumentele pentru o perioada de 4 ani. Te asigur că parcurgerea în timp a întregii Metode este un avantaj pentru tine, ca specialist.

Te putem ajuta cu alte informații?


Trimite-ne mesajul sau întrebarea pe care o ai și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Vezi politica de confidențialitate și GDPR