Otilia Todor – formator mediatori și mediator Feuerstein

Otilia Todor în câteva cuvinte

Otilia Todor este psiholog clinician acreditat BPS, psihopedagog și fondator al Asociației Feuerstein „Deschide-ți Mintea!”, doctor în psihologie cu o experiență de peste 23 de ani în domeniu. Este autoarea a numeroase studii și lucrări științifice și a lucrării de doctorat cu tema „Rolul Metodei Feuerstein în dezvoltarea mentală la copiii din școlile de masă”, care a atras după sine crearea primei Școli pilot la Brașov în care s-a predat Îmbogățirea Instrumentală prin metoda Feuerstein.

Otilia Todor este totodată fondatorul Centrului de Formare și Psihologie Otilia Todor, singurul centru de formare în Metoda Feuerstein din România acreditat de Institutul Feuerstein din Israel. Pe lângă cursurile acreditate de formare mediatori Feuerstein, Centrul de formare și psihologie Otilia Todor oferă și servicii psihologice și educaționale pentru copii, adolescenți și adulți. Detalii pe otiliatodor.ro.

În cei 15 ani de activitate, au fost formați 700 de mediatori Feuerstein, iar Asociația a fost și este activ implicată în proiecte locale și internaționale și în acțiuni educaționale de voluntariat.

Rezultatele extraordinare obținute prin aplicarea instrumentelor Metodei Feuerstein în dezvoltarea copiilor și adulților tipici cât și a celor speciali, m-au convins să-mi dedic cea mai mare parte din timpul meu studiului și implementării acestei metode în România și să o împărtășesc, în ultimii 16 ani, cu peste 1000 de specialiști formați, contribuind astfel la dezvoltarea cognitivă și emoțională a zeci de mii de copii și adulți.” – Otilia TodorOtilia Todor - psiholog clinician si mediator Feuerstein
Telefon
0766 434 866
E-mail
otilia@feuerstein.ro
Website
otiliatodor.ro

Experiență profesională

  • Trainer international acreditat de Institutul Feuerstein Israel pentru România
  • Fondatorul și directorul Centrului Internațional de formare Feuerstein România
  • Președintele Asociației Feuerstein “Deschide-ți mintea”
  • Psiholog Clinician acreditat BPS ( British Psychologie Society) Marea Britanie
  • Trainer Acreditat MPTI Marea Britanie
  • Formator, Supervizor în Psihologie Clinica acreditat C.P.R.
  • Formator, Supervizor în Psihologie Educatională, acreditat C.P.R.
  • Expert în Educație și Formator acreditat M.E.C.T.S.
  • Psihopedagog
  • Decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității “Spiru Haret” Brașov

Misiune și proiecte pentru viitor

„M-am simțit astăzi onorată, am simțit că cei 15 ani care nu au fost ușori, au meritat întreg efortul. Proiectele Asociației noastre sunt interesante; iar primul proiect important va fi la începutul anului 2024, când vom completa portofoliul mediatorilor din Romania cu Metoda de Evaluare Dinamică a Potențialului de Învățarea Basic, având-o în România pe profesoara Lea Iosef, Directoarea Departamentului de Evaluare din partea Institutului Feuerstein din Israel.” a declarat Otilia Todor, Președintele Asociației Feuerstein România, cu ocazia Conferinței Naționale „15 ani de educație și evoluție cu Metoda Feuerstein în România”, din data de 26 noiembrie 2023.

Pe lângă acest proiect de viitor, Asociația Feuerstein își asumă în continuare misiunea de a crește potențialul uman în cât mai multe domenii, prin creșterea forței comunității mediatorilor Feuerstein în România, prin promovarea Metodei Feuerstein ca materie opțională în școli, prin aplicarea metodei în mediul de afaceri, prin acreditarea unor programe de Formare Continuă de către Colegiul Psihologilor din România, pentru psihologi. 

Articole scrise de Otilia Todor

Metoda Feuerstein și rolul învățării mediate

Rolul învăţării mediate şi a Programului de Îmbogăţire Instrumentală în dezvoltarea mentală la copii

Timp citire 4 min.
Metoda Feuerstein este un instrument educațional pentru copii care are la bază ideea că inteligența se poate modifica prin rolul medierii învățării.
Citește mai mult Rolul învăţării mediate şi a Programului de Îmbogăţire Instrumentală în dezvoltarea mentală la copii