- This event has passed.
Conferința Națională Feuerstein, 19 octombrie 2024 Brașov, format hibrid: fizic & online și 2 zile de prelegeri online, 20-21 octombrie 2024
19 octombrie 2024 @ 8:30 AM – 21 octombrie 2024 @ 8:30 PM
Pe 19 octombrie 2024, vă invităm la prima zi plină de prelegeri a Conferinței Naționale Feuerstein, ediția 2024, în format hibrid, cu participare în sală, la Brașov, la Centrul de Conferințe Europa Hotel Aro Palace sau online pe Zoom.
Pe 20 – 21 octombrie 2024 vom participa toți (atât participanții din prima zi din sală, cât și cei online) la prelegerile online, pe Zoom. De asemenea, vom avea acces la înregistrările conferinței un timp suficient pentru revizionare, după finalizarea evenimentului.
Vă propunem un eveniment de anvergură pentru care se acordă 15 credite CPR, plin de inspirație, în care vom avea parte de informații noi, verificate, cu caracter științific. Evenimentul se adresează psihologilor, psihoterapeuților, profesorilor, educatorilor și mediatorilor Feuerstein sau părinților care sunt interesați de dezvoltarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copiilor. Participarea live în sală sau online aduce oportunitatea de a pune întrebări vorbitorilor. Detalii complete despre program și despre vorbitori aici.
Ne propunem să unim noi punți educaționale, să explorăm noi oportunități pentru educație și să redefinim perspective pentru viitorul societății actuale prin aplicabilitatea metodei Feuerstein. Programul Conferinței include mai multe prezentări susținute de invitații speciali din țară și din străinătate, centrate pe tema principală:
POTENȚIAL, REZILIENȚĂ, PERFORMANȚĂ
Dezvoltarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copilului și adolescentului
Program prelegeri 19 octombrie, 08:30 – 18:30, fizic la sală și pe Zoom
Alături de invitați surpriză, suntem onorați să-i avem ca invitați speciali, vorbitori la Conferință, pe 19 octombrie, pe:
Dr. Nistor Becia – Consul Onorific al României în Țara Galilor și Psiholog Principal la Consiliul de Sănătate Swansea Bay din Marea Britanie
Titlul prelegerii: Developing Inovative Global Partnerships to Improve the Health Sector/ Dezvoltarea parteneriatelor inovatoare la nivel global pentru îmbunătățirea domeniului sănătății.
Dr. Dragoș Iliescu – Prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București; Directorul Școlii doctorale; Președinte al Comisiei Internaționale pentru Teste (ITC), cercetător și autor.
Titlul prelegerii: Evaluarea copiilor în contexte de dezvoltare
Dr. Eugen Avram – Prof. univ. dr. Facultatea de Psihologie și Științele Educației București. Președintele Asociației de Terapii cognitiv-comportamentale și programe de reabilitare.
Titlul prelegerii: Direcțiile OMS în evaluarea psihologică
Dr. Clare Trudgeon – Psiholog clinician consultant – Coordonator și manager clinic al echipei specializată în comportament (SBT) la Consiliul de Sănătate Swansea Bay
& Dr. Tiberiu Dughi – Conf. univ. dr. Psiholog educațional
Titlul prelegerii: Addressing Challenging Behaviour with Positive Behaviour Support (PBS)/ Abordarea comportamentului provocator cu suportul comportamentului pozitiv (PBS)
Dr. Nistor Becia & Dr. Clare Trudgeon
Titlul prelegerii: The Behaviours That Challenge Care Pathway/ Comportamentele care pun la încercare calea de îngrijire
Dr. Anamaria Cazan – prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Transilvania din Brașov și conducător de doctorat în cadrul Institutului de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române
Titlul prelegerii: Cine reușește la universitate? Factorii cognitivi și noncognitivi predictori ai (in) adaptării și riscului de abandon la studenții din anul I
Dr. Otilia Anca Todor – conf. univ. dr. Facultatea de Psihologie și Științele Educației Universitatea Spiru Haret, Președintele Asociației Feuerstein, fondatorul Centrului de Formare și Psihologie Otilia Todor, Centru de training internațional acreditat Feuerstein de către Institutul Feuerstein din Israel & Ioana Todor – Psiholog Clinician
Titlul prelegerii: Metoda Feuerstein – implicație în dezvoltarea abilităților cognitive
Dr. Otilia Anca Todor & Dr. Ana Băiescu – Psiholog
Titlul prelegerii: Arta de a fi părinte conștient
Dr. Eugen Avram & Crina Cihodaru – Psiholog
Titlul prelegerii: Metoda Feuerstein în dezvoltarea aptitudinilor de școlaritate și a competențelor școlare
Program prelegeri 20 octombrie, 15:00 – 19:15, online pe Zoom
Dr. Mihaela Guranda – lect. univ. dr. Psiholog educațional principal
Titlul prelegerii: Performanță umană – calea spre cele mai bune rezultate
Anca Alungulesei – Terapeut în nutriție, autor și trainer
Titlul prelegerii: Nutriția actuală. Accelerator sau frână în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor?
Laura Ion – Mediator Feuerstein
Titlul prelegerii: Dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor – componentă esențială pentru adaptarea lor în era digitală
Otilia Todor & Luminița Mureșan, psiholog clinician și Mediator Feuerstein
Titlul prelegerii: Impactul mediatorului asupra dezvoltării emoționale și comportamentale a copiilor
Program prelegeri 21 octombrie, 16:00 – 21:00, online pe Zoom
Dr. Iuliana Laura Taranovschi – Psiholog clinician
Titlul prelegerii: Efecte ale experiențelor traumatice din copilărie. Reziliență & Atașament
Dr. Amfiana Botez – Psiholog terapeut
Titlul prelegerii: Terapia Schemelor pentru copii și pentru adolescenți
Dr. Cătălin Gherasim – lect. univ. dr. Psiholog clinician/ educațional principal
Titlul prelegerii: Diagnosticul diferențial în tulburările neurocognitive în psihologia clinică
Radu Leca – Psiholog clinician
Titlul prelegerii: Depresia anxioasă. Familia și adolescentul
Sunt mai bine de 16 ani de când Metoda Feuerstein a început să fie utilizată în România, într-un cadru reglementat odată cu înființarea Asociației Feuerstein. Pe atunci nu ne puteam imagina impactul valoros pe care aceasta îl va avea, peste timp, asupra a ceea ce urma să devină comunitatea Feuerstein în țara noastră. Efectele au fost semnificative atât la nivel educațional, prin copiii și adolescenții care au beneficiat de metodă în sprijinul educației lor, cât și vocațional, prin dumneavoastră – toți cei care ați devenit mediatori Feuerstein, ați transformat această acreditare internațională într-un scop în viață și ați participat activ la geneza acestei comunități.
Conferința va fi acreditată cu puncte de către Colegiul Psihologilor din România și va fi acreditată cu credite pentru cadrele didactice.
Bilete participare:
Participare în sală:
330 Lei – până la data Conferinței, până la epuizarea biletelor
În cazul participanților la conferința în format fizic în prima zi, în biletul conferinței sunt incluse toate produsele de la coffee-break, iar avantajul este că puteți face cunoștință și schimb de experiență cu cei prezenți și în timpul acestor momente.
Participare online pe Zoom:
200 Lei – până la data Conferinței, până la epuizarea biletelor
Pentru a vă înregistra la conferință, vă rugăm să achiziționați biletul dorit, cu plata cu cardul online sau cu plată cu transfer bancar. Pentru plata prin transfer bancar, în urma înregistrării, veți primi factura și detaliile pentru plată pe e-mail, inclusiv pentru participanții din Brașov.
Înregistrările sunt valide începând cu data plății. Verificați și în folderul Spam dacă e-mailul cu detaliile de plată nu ajunge în scurt timp de la înregistrare și adăugați adresa info@feuerstein.ro la Contacte.
Returnarea taxelor de participare
Cererile de anulare a participării se trimit pe e-mail info@feuerstein.ro. Cererile de anulare a participării până în data de 19 septembrie 2024 au dreptul la o rambursare completă a contravalorii biletului achitat. În cazul anulării participării în perioada 20 septembrie – 4 octombrie 2024, contravaloarea biletului va putea fi returnată în procent de 50%. Pentru anulările de participare înregistrate începând cu data de 5 octombrie 2024, contravaloarea biletului nu va mai putea fi returnată, dar deținătorul biletului poate trimite un înlocuitor.
Ai întrebări despre metoda Feuerstein sau dorești să afli mai multe detalii referitoare la Conferința Națională Feuerstein din octombrie 2024?
Contactează-ne la info@feuerstein.ro sau 0766 434 866 ori completează Formularul de contact din site